Επίσκεψη στην Ποτοποιία "Υιοί Αντρέα Αγουρίδη Ο.Ε."

  

  11 Μαΐου 2016

 

     Ο τομέας της Ποτοποιίας είναι ένας τομέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας, έχοντας να επιδείξει τις τελευταίες δεκαετίες πολλούς διεθνούς φήμης ποτοποιούς. Στις ποτοποιίες της πόλης, παράγεται ούζο (ελληνικό προιόν ΠΟΠ), άριστης ποιότητας, τσίπουρο, διάφορα ποτά και λικέρ και φυσικά το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας, η Τεντούρα ή "μοσχοβολήθρα" όπως την ονόμαζαν οι παλαιοί Πατρινοί, που την έπιναν ως χωνευτικό μετά τα γεύματά τους.

Η Ποτοποιία Αγουρίδη, που είναι η παλαιότερη στην Πάτρα, ιδρύθηκε το 1893 από τον Παναγιώτη Αγουρίδη.

  

      Κλείνοντας τον κύκλο των επισκέψεων του Προγράμματός μας για τα Τοπικά Προϊόντα (Οινοποιία Achaia Clauss, Γαλακτοβιομηχανία ΠΡΩΤΟ, Λουκουμοποιία Σκιαδαρέση, Αρτοβιομηχανία "Δερβίσης"), η Β΄τάξη επισκέφτηκε και την Ποτοποιία " Υιοί Αντρέα Π. Αγουρίδη Ο.Ε."

   Τα παιδιά παρακολούθησαν μια λεπτομερή ξενάγηση στους χώρους της Ποτοποιίας, άκουσαν τη συνταγή της παραδοσιακής πατρινής Τεντούρας, έμαθαν ότι δείγματα των ποτών στέλνονται στο Χημείο του Κράτους για πιστοποίηση των προδιαγραφών τους και είδαν το καζάνι που βγαίνει το απόσταγμα.

  Επίσης είδαν από κοντά, τον αναδευτήρα που αναμειγνύονται οι πρώτες ύλες, το μηχάνημα φιλτραρίσματος των ποτών, τα μηχανήματα γέμισης και εμφιάλωσης των μπουκαλιών και την ετικετέζα που περνούσε τις ετικέτες. Μετά την τυποποίηση του προϊόντος είδαν και τον τρόπο συσκευασίας του, για την διάθεσή του στην αγορά.

Ήταν μια επίσκεψη που πραγματικά ευχαριστήθηκαν πολύ τα παιδιά.

   Στο τέλος, η Ποτοποιία μοίρασε δώρο για τους γονείς των παιδιών, τουριστική συσκευασία με δείγματα των προϊόντων της.