Ενδοσχολική Επιμόρφωση: "Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών στον ρόλο τους"

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024
Γράφτηκε από τον/την Iliana Stavrou

 

11 Μαρτίου 2024

 

 Το σχολείο μας επισκέφτηκε  η κ. Βασιλική Κυρίτση, Κοινωνική Λειτουργός Msc Σχολικής Ψυχολογίας από το Κέντρο Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας και πρόληψης εξαρτήσεων Π.Ε.Αχαϊας  "Καλλίπολης"  και πραγματοποίησε 3 ωρο σεμινάριο , στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών  με θέμα:

"Ενδυνάμωση - Δυναμική  Ομάδας"

 

 

           

 

         Στόχος η εμψύχωση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στον ρόλο τους, η  ανταλλαγή εμπειριών με συναδέλφους και  η εκπαίδευση στην εφαρμογή βιωματικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την ψυχική υγεία μέσα από εκπαιδευτικά υλικά, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας. 

 

       Το "Βιωματικό παιχνίδι"  -  που χρησιμοποιεί και ο εκπαιδευτικός  μέσα στην τάξη με τους μαθητές του -   προωθεί την ομαδικότητα και την συνεργασία, ενθαρρύνει την δημιουργική  επικοινωνία  για την επίτευξη ομαδικού στόχου- έργου και ενισχύει την ψυχική υγεία, βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση των μελών της ομάδας.

 

 

 

 

Ενδοσχολική Επιμόρφωση: "Πρώτες Βοήθειες"

Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024
Γράφτηκε από τον/την Iliana Stavrou

 

 

                                                             26 Ιανουαρίου 2024

 

   

 

       Στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 7.μ.μ. στο σχολείο μας Σεμινάριο με θέμα:  «Πρώτες Βοήθειες στη Σχολική Μονάδα» με εισηγήτρια την Σχολική Νοσηλεύτρια του σχολείου μας κ. Θεοδώρα Μιχαλοπούλου.

           Το Σεμινάριο, διάρκειας τριών ωρών, παρακολούθησαν όλοι οι συνάδελφοι. Με διεξοδικό τρόπο (Παρουσίαση , video) αναλύθηκαν διάφορα περιστατικά που μπορεί να συμβούν στο σχολικό περιβάλλον – από τα πιο απλά ως τα πιο απειλητικά για την υγεία των μαθητών μας – καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής τους.

        Ήταν μια εξαιρετική Παρουσίαση, εκτενής και ιδιαίτερα διαφωτιστική.

 

Εικόνες από το Σεμινάριο

 

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024
Γράφτηκε από τον/την Iliana Stavrou

 

18 Ιανουαρίου 2024

      

 

 

      Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα  έκοψε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας και ευχηθήκαμε  Καλή Χρονιά σε όλους μας και υγεία πάνω από όλα.

 

  Το φλουρί φέτος, κέρδισε η μουσικός μας Μαρία Χρυσοβέργη. 

 

 

 

Αποχαιρετισμός

Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Iliana Stavrou

  

15 Ιουνίου 2023

 

 

        Τέλος σχολικής χρονιάς και με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Σύλλογος Διδασκόντων του 54ου Δημοτικού αποχαιρέτησε την κ. Δήμητρα Ρέτσου, που για έξι συναπτά έτη υπηρέτησε ως Διευθύντρια στο σχολείο μας.

     Τη διέκρινε εργατικότητα, μεθοδικότητα  , οργανωτικότητα  και αφοσίωση στο έργο της.

     Με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών,  με αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον,  νουθετούσε σχεδόν καθημερινά τους μαθητές μας και έδινε παιδαγωγικές συμβουλές στους γονείς για τα παιδιά τους.

    Μια μεγάλη ανθοδέσμη και ένα όμορφο δαχτυλίδι ήταν η έκπληξη που της επιφυλάξαμε στην πρωινή συνεδρίαση ,γεγονός που τη συγκίνησε ιδιαίτερα.

     Το βράδυ, μια ωραία παρέα από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας,  συγκεντρώθηκε σε κεντρικό μαγαζί της πόλης για να της ευχηθεί από καρδιάς: υγεία , χαρά και κάθε ευτυχία ατομική και οικογενειακή για το μέλλον.

     Κυρία Δήμητρα,   

    Επειδή όποιος υπηρετεί στο σχολείο μας –όπως πάντα λέγαμε - δένεται και με το χώρο και με τους ανθρώπους του, θεωρούμε ότι δε θα μας ξεχάσετε και θα μας επισκέπτεστε συχνά.

     Αντίο λοιπόν ... προς το παρόν και καλή αντάμωση!

 

Περισσότερα: Αποχαιρετισμός

Βιβλιογραφία ενεργητικής ακρόασης

Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Iliana Stavrou

 

 

     Η Παρακάτω βιβλιογραφία είναι ενδεικτική και βοηθητική για όποιον θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα της ενεργητικής ακρόασης.Όποιος γονιός θέλει κάποια βοήθεια μπορεί να απευθυνθεί στην κ. Νίκη Παρασκευοπούλου.

 

  Thomas Gordon,Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα, εκδόσεις Μάρτης, Αθήνα 2018

   Ευστρατία Σοφού,Η ενεργητική ακρόαση, Εκδόσεις Gutenberg

  Αλεξάνδρα Βασιλείου,Νόπη Κεχαόγλου  Διαχείριση Συγκρούσεων

   Τριλίβα , Πρόγραμμα ελέχγου συγκρούσεων , Αθήνα, Ελληνικά Γράμματα,1998

   Mindell, Μέσα στη φωτιά.Μετασχηματισμός Μεγάλων ομάδων . Αξιοποιώντας τις συγγρούσεις και τη Διαφορετικότητα, Αθήνα,Γραφές,2002