Εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 Γράφτηκε από τον/την Iliana Stavrou

 

27 Μαρτίου 2018

 

        Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες των τμημάτων τους  και ... οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες:

     " Επισκεφθήκαμε το πρότυπο μουσειοεκπαιδευτικό κέντρο DIG IT. Εκεί ανακαλύψαμε τον γοητευτικό κόσμο της επιστήμης της αρχαιολογίας. Ανασκάψαμε μια οικία του 5ου αι. π.Χ., το αρχαίο Γυμνάσιο και ένα εντυπωσιακό ρωμαϊκό λουτρό με ψηφιδωτά. Ανακαλύψαμε την ιστορία των ευρημάτων και ακολουθήσαμε την πορεία τους από τη στιγμή της δημιουργίας τους, πριν πολλούς αιώνες, ως το εργαστήριο συντήρησης. Ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και μάθαμε όλες τις πρακτικές της με την καθοδήγηση του αρχαιολόγου και του συντηρητή.

       Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, όπου είδαμε από κοντά και θαυμάσαμε τα επιβλητικά αετώματα και τις μετόπες από τον ναό του Δία, τη Νίκη του Παιωνίου, το σύμπλεγμα Δία - Γανυμήδη, το κράνος του Μιλτιάδη, το εργαστήριο του Φειδία και φυσικά το πιο γνωστό άγαλμα του μουσείου, τον Ερμή του Πραξιτέλη."